www.skivakanties-finland.nl

Welkom op skivakanties-finland.nl

Sneeuw, zon, goedkope skigebieden en heerlijk eten: u vindt het allemaal in Finland! Hier kunt u meer informatie over het land Finland en haar wintersportmogelijkheden vinden.

Algemene informatie

De skivoorzieningen in de Finlandse skigebieden zijn fantastisch en er is ook gezellige après-ski. Wat skien of boarden betreft, kunt u in Finland alle kanten op en ook voor de langlaufer zijn er onbegrensde mogelijkheden in het Finlandse winterland.

Traditioneel wintersportland
Jaarlijks trekken ruim een miljoen Nederlanders voor een sneeuwvakantie de bergen in. Finland is al jaren wintersportland nummer 1.

Sneeuw en sneeuwhoogtes
Finland heeft een grote sneeuwzekerheid. Bijna elke piste heeft tegenwoordig sneeuwkanonnen die zorgen voor een alsnog besneeuwde helling als het met het weer even niet meezit.

Après-ski
Finland staat bekend om de uitstekende après-ski. In zowel de grote als de wat kleinere plaatsen hangt een uitstekende sfeer.

Sfeer
Wintersport accommodatie is te vinden in hotels, pensions, appartementen, vakantiehuisjes en chalets. Overal zijn er uitstekende restaurants te vinden, waar u na een dagje skiën kunt genieten van een heerlijke wiener schnitzel. De après-ski in Finland is gezellig en uitbundig.

Aaneengesloten skigebieden
De pistes in Finland zijn uitstekend geprepareerd. Skiën, snowboarden, langlaufen, er is voor elk wat wils. Tevens hebben diverse plaatsen funparken, met onder meer halfpipes en jumps. Om te langlaufen zijn er diverse uitgestrekte loipen en overal kan les genomen worden. Vele dorpen zijn op elkaar en hetzelfde skigebied aangesloten waardoor u met 1 skipas toegang heeft tot bijzonder veel kilometers piste.